Mitä erilaisia lainoja netistä voi hakea?

Nykymaailmassa rahantarve saattaa yllättää erikoisissakin tilanteissa ja aina ei ole säästettynä tarpeeksi rahaa yllättävien tilanteiden varalle. Tai sitten, lainan tarve ilmaantuu kun halutaan ostaa jotain suurempaa kuten auto tai asunto. Välillä myös lomamatkalle halutaan tarvittaessa ottaa pieni laina, jotta lomasta voi nauttia kunnolla täysin siemauksin. Tässä käymme lyhyesti läpi erilaisia mahdollisuuksia lainan saamiselle.

Lainan saamisen helppous riippuu aina mitä varten lainan ottaa ja mitä kautta sen haluaa hankkia. Yleisesti kuitenkin suositellaan, että mahdollisuuksien mukaan laina kannattaa hakea pankista. Pankista haetulla lainalla on aina pienemmät korot ja siihen saa usein reiluimman sopimuksen takaisinmaksussa. Usein pankista haetaan kuitenkin isompia lainoja, kun kyseessä on asunnon tai auton ostaminen tai jokin muu isomman asian hankinta. Muita pankista haettavia lainoja ovat myös mökkilaina, rakennuslaina, sijoituslaina, remonttilaina, venelaina ja opintolaina. Pankista kuitenkin saa myös tarvittaessa haettua pienempiä lainoja, joita kutsutaan kulutusluotoiksi, tämän saamiseen kuitenkin vaaditaan aina jokin vakuus, kuten kesämökki tai arvoesine. Ilman vakuutta lainaa on mahdoton saada. Usein kun puhutaan pienemmästä lainasta pankin kanssa, tarjotaan luottokorttia. Sillä saa kulutettua rahaa ylivarojen tiettyyn rajaan asti ja takaisin maksu tapahtuu seuraavassa kuussa sopimuksen mukaisesti. Pankista lainan saaminen ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollista, jolloin pitää katsoa muita mahdollisuuksia lainan hankkimiselle. Sukulaisten kanssa voi esimerkiksi kirjoittaa virallisen lainasopimuksen, joka lasketaan viralliseksi laina sopimukseksi. Tällöin lainan saaminen on todistettu paperilla ja tarvittaessa myös antaa lainaajalle oikeuden periä lainaa, jos taksinmaksua ei kuulu.

Pikavipit

Kuitenkin, usein lainantarve saattaa myös yllättää monessa tilanteessa ja välillä lainaa tarvitsee hieman nopeammin. Tällöin usein lainan saaminen pankista ei ole mahdollista, ellei omista entuudestaan luottokorttia. Tai sitten luottokortin saaminen ei ole mahdollista esimerkiksi, työpaikan puuttumisen vuoksi. Tällöin lainan saa tarvittaessa haettua erilaisten pikavippi yritysten kautta. Pikavippi lainoissa kuitenkin pitää aina olla erityisen varovainen ja tarkistaa lainan ehdot erityisen tarkasti. Pikavipit saattavat ajoittain olla jopa hyvinkin kalliita ja ne aiheuttavat helposti lainakierteen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että uusi laina otetaan vanhan lainan takaisinmaksuun. Tämä tehdään tapauksissa, jossa laina otetaan siitä huolimatta, että sitä ei ole varaa maksaa seuraavassa kuussa takaisin. Tällöin jää niin sanottuun laina kierteeseen, jossa uuden lainan ottaminen luottotietojen menettämisen pelossa on joka kuukausi pakollista. Tästä syystä lainan ottamista kannattaa aina harkita monta kertaa ja varmistaa, että se on myös varaa maksaa takaisin. Toisena on tärkeä varmistaa lainan takaisinmaksun reilut ehdot. Usein pikavipeillä on todella suuret korot, jos lainaa ei maksa takaisin kuukauden sisällä, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen lainan ottamista. Hyvällä tutkimisella ja perehtymisellä on kuitenkin mahdollista nykypäivä saada pikavippi reiluilla maksuehdoilla.

Kaikkien lainojen saamiseksi, kuitenkin aina edellytetään luottotietojen olemassaoloa. Ilman luottotietoja, on lainan saaminen viralliselta taholta mahdotonta.

Pikavippi on kuitenkin kallis…

Tämä selviää nopeasti tutustumalla esim näihin hintavertailuihin: